vineri, 18 martie 2011

Women Power - We can do it like the men





Ati observat cumva ca in societate barbatilor (desi nu se recunoaste) li se accepta mai multe ca femeilor?
Ei pot umbla la bustul gol pe strada, ei pot avea mai multe neveste (ati vazut vreo araboaica cu pentru soti?), ei au drept asupra femeilor, ei sunt"capul familiei" (desi uneori sunt niste porci alcoolici sunt someri, iar nevasta aduce bani in acasa) dar mai ales majoritatea presedintilor sunt barbati.

In afara de discriminarea adusa de societate, discriminarea si din partea Bisericii Crestine. De ce? Uitati cateva exemple:


  1. Adam si Eva. Adam era pur, inocent naiv, dar Eva l-a "corupt" sa manance marul cunoasterii, astfel ea pricinuind caderea omului din Rai pe Pamant. Ea a aparut, astfel, in ochii oamenilor ca o pacatoasa, o malefica, iar Adam, ca bietul barbat.
  2. Pentru cei care au citit "Codul lui DaVinci", e clar cum tot Biserica a facut-o pe Maria Magdalena sa para o curva, o pacatoasa, cand, de fapt, se zice, ca ea avea sange regal, era sotia lui Iisus (care a dorit sa o lase pe ea la conducerea Crestinismului), iar la momentul rastignirii Lui, ii purta in pantece copilul. Ea a fost defaimata (in scopul obtinerii de putere), iar Biserica a trecut in mainile barbatilor (fiind incalcata astfel dorinta lui Iisus).
  3. In romanul "Johanna" (cunoscut si sub numele de "Saving Grace") a lui Julie Garwood, intrebat de un student la teologie, un preot raspunde ca femeile sunt ultimele in iubirea lui Dumnezeu, mai prejos inca decat barbatii si animalele.
  4. Femeile nu au voie sa intre in altar in Biserici.
  5. Femeile nu au voie sa mearga pe muntele Athos, in Grecia.
  6. Femeile nu au dreptul sa ocupe vreun post in Biserica, preot, episcop sau Papa.



Si nu, nu ma intelegeti gresit, nu sunt o atee, o satanista sau orice altceva va mai trece prin cap.
Nu e vorba ca nu cred in Dumnezeu, sau in Iisus, sau in Sfinti, cred in Ei, dar nu cred in valorile promovate de Biserica, si nu cred nici ca Dumnezeu e macar de acord cu aceste valori.
Si veti zice "Da, tu zici ca ai credinta in Dumnezeu, dar nu crezi in Biblie, ceea ce inseamna ca nu crezi ca este adevarat ce a zis Divinitatea!", iar eu am sa va raspuns simplu printr-un citat de al lui Martyn Percy: "Bilbia nu a venit prin fax direct din Rai", ea a fost scrisa de oameni, pe gustul lor si convenabila lor. Un alt citat interesant pe care l-am gasit in "Codul lui DaVinci" referitor la Bilblie este cel a lui Napoleon Bonaparte: "Ce e istoria altceva, decat o poveste bine ticluita?!"


Dar lasand partea religioasa la o parte, si intorcandu-ne la oile noastre (deja incepeam sa indrept discutia intr-o alta directie), pot gasi o gramada de alte exemple de discriminare in societate:


  • Daca FEMEIA are mai multe relatii e CURVA, dar daca BARBATUL are mai multe relatii, el e LOVER.
  • Daca FEMEIA sta cu picioarele desfacute in public e NESIMTITA, dar daca BARBATUL face acest lucru e MACHO.
  • Daca FEMEIA injura in public e NEEDUCATA, dar daca BARBATUL foloseste un astfel de limbaj el este SMECHER.
  • Daca FEMEIA isi bate sotul / iubitul / amantul cu un topor pana il umple de sange, acest fapt e STRIGATOR LA CER, dar daca BARBATUL acelasi lucru este doar o INTAMPLARE NEFERICITA.
  • Daca FEMEIA se uita la filme porno ea este OBSEDATA, dar daca un BARBAT face acelasi lucru este KINKY.
  • Daca FEMEIA isi ia un sot de 25 de ani cand ea are 65, este PENIBILA, dar daca un BARBAT face acelasi lucru toata lumea il considera VIRIL.




Sa mai continui?
As mai putea gasi inca o mie de exemple, dar ma tem ca s-ar putea bloca pagina de la Blogspot de la atatea nedreptati!



Ah! Cum am putut sa uit?
Nu peste tot femeia este discriminata, Exista si alte cazuri in care femeile "nu sunt discriminate".



  1. Cazul in care femeile sunt batute ca si barbatii, desi, orice barbat (care are cu adevarat barbatie, caci "Real men don't hit!") stie ca intr-o femeie nu poti da nici macar cu o floare.
  2. Cazul in care femeile sunt puse sa faca aceleasi munci asidue si obositoare ca barbatii, desi ele au mai putina putere fizica (dar au multa intelectuala).
  3. Cazul in care se crede ca femeile pot indura aceleasi tratamente rele ca un barbat (femeile sunt mai fragile, ele sunt ca niste flori)






Si tot nu v-am convins ca si noi avem dreptul sa fim egale cu barbatii?
As putea sa continui prin a va da niste exemple in care femeile s-au dovedit a fii mai bune decat barbatii.





  1. Fecioara Maria, daca e sa ne raportam la religie din nou, daca nu ar fii fost Ea, Iisus Hristos nu s-ar fii nascut, nu s-ar fii putut sacrifica pentru noi, iar noi am fii continuat sa fim niste pacatosi, fara acces in Rai, condamnati pe veci la chinurile vesnice.
  2. Johanna D'Arc a fost un real ajutor pentru francezi in timpul Razboiului de 100 de ani, purtat contra englezilor. Din pacate ea a fost capturata de acestia din urma si ucisa.
  3. In ciuda Crizei Economice Mondiale, Marea Britanie nu pare asa afectata, ea mentinandu-se chiar bine pe piata economica. Va reamintesc ca ea are la conducere o regina (Queen Elizabeth the IInd), chiar daca e doar simbolica, forma de guvernamant a Marii Britanii figureaza ca fiind o monarhie constitutionala, repriezentata de Queen Elizabeth the IInd.
  4. Chiar si Hermione, din seria "Harry Potter", fara ea si sfaturile ei, probabil lumea magica nu ar fii fost salvata de Voldemort, iar Harry si Ron...probabil ar fii murit chiar din prima carte, amandoi mancati de Latul Diavolului, daca ar fii reusit macar sa ajunga pana acolo.
  5. Lund din nou exemplu din "Harry Potter", daca ne uitam la Lily Potter, vom vedea ca ea e cheia intregii carti. Daca ea nu ar fii avut atata iubire sa se sacrifice pentru fiul ei, Voldemort ar fii stapanit intreaga lume magica.
  6. Fara studiile lui Marie Curie, poate astazi, bolnavii de cancer ar fii avut cu o sansa mai putin. Este cunoscuta deasemenea si pentru descoperirea poloniului (element ce poarta numele tarii sale natale, Polonia)
  7. Un plus si un ajutor in medicina geriatrica a fost adus de Ana Aslan prin inventarea produsului "Gerovital", care ajuta acum multi oameni in varsta.



Astea sunt doar cateva exemple de femei care au schimbat cursul istoriei, si fara de care lumea nu ar avea acum atatea posibilitati. Poate exemplul din "Harry Potter" nu se potriveste aici, dar am simtit ca si el e relevant...







Concluziile...va apartin!

6 comentarii:

Anonim spunea...

pentru mine femeile si barbatii sunt egali si punct. nu am avut nevoie de cineva care sa ma convinga de asta, d'aia nimeni nu ar reusi sa ma convinga de contrariu.

si da, nici eu nu cred in biserica, dar cred in dumnezeu. si la fel, nu cred nici in biblie. cred doar ca este o carte foarte bine scrisa si destul de convingatoare pentru cei mai...saraci cu duhul. si citatul e supertare.

Anonim spunea...

a, si cand am vazut titlul postarii tale de la mine de pe blog, m'am gandit imediat la melodia asta. :)

Em. spunea...

@Dorina, Sa nu ma numeasca nimeni atee ca iese urat! >.<

Am inceput sa ascult mult Jessie J :D

Care dintre citate zici tu ca e super tare? :D

Anonim spunea...

"Bilbia nu a venit prin fax direct din Rai"

Em. spunea...

Da, da, din "Codul lui DaVinci" o stiu.
GENIALA cartea! Ar trebuii sa o citesti, sa stii! :D
Sau, ai citit-o deja?

Anonim spunea...

noh, nu am citit'o.