sâmbătă, 19 martie 2011

Old School









Va amintiti de melodia de mai sus?
E imposibil sa nu va amintiti, doar daca v-ati nascut prin anii 2000-2005.

Cei care sunt cam de o varsta cu mine (generatia 1993) isi aduc perfect aminte de melodiile copilarilei, "Ani de Liceu" (varianta TNT), "Mosule, ce tanar esti!", "Sexy, sexy". "Libera din nou", "Da-mi noptile inapoi", "O cireasa amara", si mii se alte melodii cantate de A.S.I.A, Andre, TNT, LA, Nicola, Anda Adam, Cream sau alte formatii aparute dupa epoca ceausista care ulterior s-au destramat.

Pacat de acele vremuri, tin minte ca ascultam "Ani de liceu" in clasa a patra si ne imaginam cum va fi la liceu. Pueam muzica in pauze, dansam, dar nu pe ritm, dansam cum simteam.
Tin minte si acum, eram niste pusti de-un cot, dar dansam si ne agitam ca niste musculite in clasa si pe holuri. Jucam Sotronul, "Ursul doarme si viseaza" si alte jocuri de copii.

Cred ca am fost ultima generatie care a avut parte de o pseudo-copilarie.

Cine spune ca el a crescut ascultand doar Elton John, Michael Jackson, Roxette, ABBA sau alti titani, merita un sut in fund, pentru ca sigur minte. Nu cred ca exista copichil din generatia mea care sa nu fii dansat febril pe melodiile Asiei sau cuplului Andre.

Pentru noi primul HI5 / Facebook / MySpace inseamna aducerea albumelor de fotografii afara, in fata blocului si expunerea lor in fata intregului grup ("gasca de la bloc") si primirea comentariilor de genu "WooooW! Ce rochie ai! Cine ti-a luat-o? Ce fainaaaa e!" (asta era echivalent cu primirea lui LIKE pe Facebook) sau rautatile de genul "In poza asta parca ai urechi de magar! Ce, te-a tras maica-ta prea mult?!" (asta ar fii un DISLIKE).

Noi jucam Sotronul, Magarusul, Ratele si Vanatorii, Sticluta cu Otrava si nu ne mai saturam sa fugim, sa aruncam mingia, sa ne fugarim sa radem unii de altii si sa chiuim de fiecare data cand unul dintre noi castiga.
Nu-mi amintesc sa fii existat jocuri violente sau care sa afecteze dezvoltarea emotionala a noastra, jocuri gen Counter Strike sau San Andreas.

Vorbit pe mess? Mai degraba vorbit la teava de la calorifee, prin care se auzea la vecinul de deasupra ce vorbeau (aude el, si toata scara). Mass-urile erau urlatul in fata blocului "Heeei! Mama lui Cooosteeeel, iti lasati pe Costeeeelll afaraaaaaaa?"


In fine, alte vremuri ce au fost si alte vremuri ce traim acum!

Aveti si voi amintiri frumoase din copilarie, sigur!
Le impartiti si cu mine?

Un comentariu:

Daniela Veres spunea...

mai tii minte cantecul ala: "ea este dana... colega mea... si vreau deseara sa ma plimb cu ea" :)))

nu o sa uit niciodata ca intr-o seara jucam "tupu" cu copiii de la bloc si l-am gasit pe unul din cauza unui partz pe care l-a tras =)))