joi, 6 mai 2010

Bisexualitatea si Societatea






Dupa cum vedeti am hotarat sa abordez in articolul asta un subiect mai tabu pentru societate, si anume bisexualitatea.
Termenul de "bisexual" defineste un individ ( fie el de sex masculin sau feminin) care simte atractie pentru ambele sexe, nu numai pentru sexul opus, "bisexualitatea" fiind astfel unul dintre termenii de definesc inclinarea sexuala a cuiva, alaturi de "heterosexualitate" ( atractia strict catre persoane de sex opus) si "homosexualitate" ( atractia strict catre persoane de acelasi sex).
Aici intervin mentalitatile socetatii. Oamenii care sunt bisexuali si homosexuali sunt priviti de societate ca o buba rea, sau mai precis au statut de paria.
Societatea crede ca homosexualitatea si bisexualitatea sunt boli psihice survenite in urma unor probleme sau traume in copilarie, din cauza unor comportamente deviate ale persoanelor din jurul lor, sau pur si simplu "asa s-au nascut".
Pana aici totul suna bine, aici vine partea exploziva, si anume teoria mea.
E o teorie personala, elaborata de mine pentru mine, nu trebuie sa fiti de acord cu ea, sa o acceptati sau sa va fie impusa. Puteti sa o comentati, insa nu sa o criticati sau sa o judecati, este parerea mea personala!



Teoria suna cam asa:

Toti oamenii se nasc bisexuali, insa standardele, mentalitatile si criticile societatii in care traiesc, ale celor de care sunt in conjurati, sau pur si simplu traditiile ii imping spre extreme. Cei mai multi dintre ei aleg extrema "de dreapta" sau cea normala, adica heterosexuatilatea, cei mai "putin norocosi" nimeresc in cealalta extrema, cea "de stanga", adica homosexualitatea.

In mai putine cuvinte, ideea mea ar suna cam asa: Oamenii se nasc de mijloc insa mentalitatile si teama de a nu fii etichetati drept "bolnavi" si respinsi de societate, dar mai ales educatia pe care o primesc ii imping spre extreme.





Dovezi care sustin teoria mea?
Oho, sunt nenumarate!

Trebuie doar sa privesti in jur si sa iti tai seama.
Esti si tu o victima a societatii, fiecare dintre noi este.
Unii au curajul sa spuna ce cred, si pentru asta sunt judecati!


In final va las cu o idee: "Think outside the box"

3 comentarii:

Anonim spunea...

i haz a theory too!
femeile sunt toate bisexuale, chiar si cele care nu vor sa recunoasca.ar fi fraiere sa nu fie bisexuale.

si mai am una. uhhhmm. nu exista barbati bisexuali. exista doar barbati gay care nu vor sa recunoasca asta. :)

Em. spunea...

Interesanta teorie, Dorina :-?

Anonim spunea...

i noooo =)))